Kortsluiting met kerst

Are you ready to rumble??

En? Ben jij al klaar voor de laatste twee weken van het jaar? Voor mij is dit altijd een heel hectische tijd omdat zakelijke en privé deadlines volledig over elkaar heen buitelen.

De belangrijkste avond van het (school)jaar

Een paar jaar geleden moest ik vanuit mijn trainingsbureau een sessie geven aan de andere kant van het land op dé dag van de kerstdiners. En het kerstdiner op de basisschool, lieve mensen, is nogal een ding. De kids moeten er niet alleen oogverblindend uitzien, als je een beetje pech hebt zijn de bekertjes en limonade al van de intekenlijst geschrapt en blijven de arbeidsintensieve hapjes over. En natuurlijk moet iedere klasgenoot een, het liefst zelf gefröbelde, kerstkaart krijgen. (én ook geven anders krijg je dáár weer gedoe over)

Met twee kinderen op twee verschillende scholen en een lijst aan dieetwensen om rekening mee te houden, is dat sowieso al een mega uitdaging. Als je er dan ook nog zelf niet bent en je man is aan het werk op jullie vergaderlocatie, is dat op z’n zachtst gezegd wat onhandig. Enfin, ik had mijn moeder opgetrommeld en een lift voor mijn zoon geregeld zodat mijn moeder alleen mijn dochter (mét hapjes) weg hoefde brengen en op te halen. Ze had zoonlief patat beloofd dus dat konden ze dan in de tussentijd gaan halen.

Strak georganiseerd zou je denken. Dat dacht ik in ieder geval wel.

Kortsluiting

Ik zat midden in mijn presentatie en werd aangestaard door 20 IT Consultants toen mijn telefoon ging. Drie keer achter elkaar… Uiteindelijk nam ik toch maar op (je weet maar nooit) en ik hoefde mijn telefoon niet op luidspreker te zetten om de groep te laten meegenieten van het immense verdriet van mijn dochter. Oma’s auto deed het niet meer (lichten aan laten staan…) haar haar zat stom, haar kleren waren niet leuk genoeg en de hapjes zagen er niet uit… ze was totaal in paniek. Alles was verkeerd en ze wilde eigenlijk niet meer naar het schooldiner.

Het liefst was ik in de auto gesprongen om haar te troosten maar dan kon natuurlijk niet. Dus heb ik mij, met schaamrood op de kaken (dat dan weer wel), verexcuseerd bij mijn trainees en ben ik met mijn dochter aan de telefoon één voor één de punten van frustratie en onvermogen weg gaan strepen. In 5 minuten was de lucht geklaard, heb ik de moeder van een klasgenootje gebeld om haar op te halen en sushi besteld voor de thuisblijvers.

Uiteindelijk kwam het dus allemaal goed maar dat zijn wel van die momenten dat ik zo wordt verscheurd tussen werk en privé dat ik kortsluiting krijg en mijn dochter zéker. Om nou te voorkomen dat jij kortsluiting krijgt zo in de laatste weken van het jaar heb ik een cadeautje voor je.

Download hieronder de Vijf meest voorkomende valkuilen bij Probleemoplossing en ga rustig de feestdagen in!

Liefs,
Anne

P.s. Ben jij al lid van de Kijk naar de ZON facebookgroep - Dé community voor Positieve Probleemoplossing vol tips, tricks & tools?

cross