Fotograaf Sacha de Boer maakt uniek portret

Het tijdschrift Margriet viert haar tachtigste verjaardag door tachtig stoere vrouwen een uitbundige hulde te brengen. Vrouwen die aanpakken en dingen voor elkaar krijgen. Die moeilijkheden overwinnen en altijd doorgaan. Vrouwen die grote en kleine dromen waarmaken. En één van deze vrouwen is onze ambassadeur van het Epilepsiefonds: Anne Kien!

Anne Kien

Anne Kien is, naast succesvolle ondernemer en schrijfster, ook moeder van Matthijs. Door een virusinfectie tijdens de zwangerschap (CMV) had Matthijs een zeldzaam epilepsiesyndroom. Door meerdere aanvallen per dag bleef er van Matthijs niet heel veel meer over dan “een schim, een leeg omhulsel waarin geen greintje Matthijs meer te ontdekken viel”, aldus Anne Kien. Ze besloot daarom het ondenkbare: een zeer risicovolle operatie, waarin haar zoons linkerhersenhelft uitgeschakeld werd. Gelukkig pakte het goed uit: Matthijs is aanvalsvrij. Ze schreef haar verhaal op in twee boeken. Meer lezen over Anne Kien kan op haar site.

 

Stoere Vrouw

Hoe maak je de keuze om het brein van je eigen kind uit te zetten, zonder te weten of je er goed aan doet? Een duivels dilemma waar heel veel moed voor nodig is. Daarom heeft het Epilepsiefonds Anne Kien genomineerd als Stoere Vrouw.

Bron: Epilepsie.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD EERSTE HOOFDSTUKKEN

Vul jouw gegevens in en ontvang de eerste hoofdstukken in je inbox.

Gelukt, nu snel naar je inbox voor de hoofdstukken!

DOWNLOAD EERSTE HOOFDSTUKKEN

Vul jouw gegevens in en ontvang de eerste hoofdstukken in je inbox.

Gelukt, nu snel naar je inbox voor de hoofdstukken!

Pin It on Pinterest

Share This